Season 1 : Love and Label (Sex and everything in between)

“where have you been?!”. tanya Jayla bertalu tatkala pintu rumah dibuka Kim.

“er….Work, you know, the things we do to pay the rent?.” jawab Kim, selamba sambil memperaga sepatu baru stuart weitzman: buckle up. wajahnya sugul sedikit, keletihan mungkin.

“nice shoes! baru ya?!” tanya Jayla. Kim yang nyata kepenatan bersandar di sofa, melihat ke luar kondominium sewaan mereka.

“your point really?.” Kim memandang tepat je wajah Ezra, mungkin mahukan kepastian kenapa Ezra begitu beria-ria tadi.

“oh…emm.. Rizal came.” jawab Ezra sambel duduk ditepi.

“so?” Ezra menjeling.

“soo??? dude, you have been avoiding him for 3 days. and for those three days, he have been banging the door like crazy. you know the house rules, no fight allowed htright! bila aku cakap kau tak ada, dia tak mahu percaya. dia nak rempuh masuk, kau gila!.”

Ezra mendengus.

Kim juga.

senyap…

“i’m sorry…aku tak bermaksud nak libatkan kau.” Kim memohon pengertian.

“that’s not the point Kim, aku tak kisah, i don’t see it as a burden. hell with Rizal. i’m just concern about you!,” dahi Ezra berkerut.

Kim ketip bibir. matanya meliar ke luar tingkap. kerja.. pergolakan cinta.. keluarga.. terlalu banyak untuknya.

it’s a lot to digest.

“aku rasa…” belum sempat Kim habiskan ayatnya, pintu rumah mereka dihentak bertalu-talu, makin lama main kuat.

“you know who that is! deal with it!” kata Ezra terus meluru ke biliknya.

Kim mengambil nafas panjang. dia perlu laluinya, mungkin payah, tapi inilah kenyataan pada saat itu. Langkahnya longlai walaupun bunyi hentakan pintu semakin kuat.

“shut the fuck up! i’m coming!” jeritnya sambil mendengus ganas.

senyap seketika.

tatkala pintu dibuka, Rizal tunduk. dia masih berpakaian pejabat. segak. sepatu Aldo masih di kaki, tali leher Hugo Boss dibiarkan longgar, mungkin kepanasan.

Kim bersandar ke tepi pintu, memeluk tubuh dan melihat Rizal yang masih tunduk ke bumi.

“you dressed up painfully well for a fight.” sindir Kim.

“or are you planning to see that guy again after we fight?.” sindir Kim lagi.

Rizal mengangkat muka dan memandang tajam. bibir merahnya mengetap kegeraman.

“don’t give me that look. i yang sepatutnya marah, not you.” kata Kim tenang.

Rizal kembali tunduk. tangannya dimasukkan ke poket kiri dan kanan.

“i’m sorry.” katanya.

“you can say that 1000 times, i still won’t know if you mean it.” jawab Kim lagi sambil memandang ke arah lain dan kebawah.

Rizal makin buntu. dia menyandar ke dinding tepi dan memandang tepat ke wajah Kim. ikut hati dia ingin melangkah setapak dan memeluk erat Kim. dia mahu memohon maaf atas apa yang berlaku. dia mahu Kim tahu yang segalanya berlaku terlalu pantas sehinggakan dia hilang arah apabila nafsu menguasai diri.

dia mahu Kim tahu yang dia hanya manusia biasa. dia akan melakukan kesilapan juga pada suatu hari nanti dan suatu hari nanti itu adalah sekarang. now!

“it’s a mistake.. it happened once. sekali je sayang!” ujar Rizal.

“who you calling sayang? hah? siapa? you tak layak panggil i sayang!!” bentak Kim. matanya mula bergenang. bibirnya terketar, dia masih berpeluk tubuh.

Rizal mendengus lagi. ahhhh semua ini terlalu sukar untuk dihadapi! he know he messed it up! bagaimana untuk merungkaikan semua ini? kenapa dengan Kim, dia merasakan begitu bersalah sedangkan bukan sekali dua dia mempermainkan perasaan orang.

“goshhhh… i’m a human being Kim, kenapa you ni tak faham-faham?! i am bound to make mistakes!” tengking Rizal.

“thats bullshit! you parents, they are human too, they have been living with each other for 25 years! 25 tahun Rizal!! mereka pun manusia. you anak mereka, kenapa you tak boleh setia macam tu?” Kim bertanya lagi. air matanya singgah ke pipi kanan, dikesatnya cepat-cepat.

“what?? don’t involve my parents into this! tak ada kena mengena!” marah Rizal.

“why the hell not?! i look up to them. you yang cakap you want to build our life, just like them! and i wanted too, and now, you messed it up! it’s you! you yang musnahkan this relationship!” marah Kim pula sambil menuding jari beberapa kali ke arah Rizal.

“fine!! it’s my fault, it’s me! semua salah i! tapi what about you!? yes my parents like you, tapi kalau you fikir thats about it, then you are wrong! what about Kaz? huh??”

“Kazz?? apa you merepek ni hah??!” Kim tidak faham apa kena mengena adik Rizal dalam perkara ini.

“yeah… you jangan ingat i tak tahu. you pernah keluar dengan Kaz kan? di luar pengetahuan i kan???!! you ingat i bodoh ke hah??!! just because i tak tanya, you ingat i tak tahu?!?” tengking Rizal bertalu-talu.

Kim terpana. macam mana Rizal boleh tahu? Kaz beritahu? or did he saw them?

“jawab!!! answer me god damn it! are you having sex with my brother as well?!!!” bentak Rizal sambil menumbuk dinding konkrit.

“you tell me!? after all we’ve been through…after all your chemo and me spending most of my time with you kat hospital dulu…. do you really think that im that person?! that fuck around person???! that tretchorous bitch?! hah???!!” tanya Kim lagi.

Rizal senyap.

“tell me now Rizal… am i that person!!” jerit Kim sambil menangis sepuasnya.

….

….

“yes…. yes you are.” jawab Rizal sambel memandang tepat ke wajah Kim. kemudian terpamer wajah kekesalannya. oh Rizal, what have you done!

Kim mengesat airmatanya.

“ok.. then… we are done.” ujarnya sambil menghempas pintu sekuat hati, lari membawa diri ke biliknya.

Rizal bersandar ke dinding, memandang ke luar dan berkata sekali lagi… what have i done….

To be continued…..

xoxo – Carrie Bradshaw

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: