No one likes a goofball.

17 08 2010

Hello people!!! I’m not such a bad blogger after all, don’t I? see it’s just like only yesterday I’m posting a new post, and now I’m posting again! hehehe.. ouughh! yes! I’m on fire!

Hmm, now let see, what I’ve got to tell? hmmm… mmmm… hahaha just kidding, I’ve got tons and tons of story to tell!

Let’s start.

Semalam aku send sms kat supervisor aku.

Isi kandungan dia lebih kurang macam iniew lah –

Salam, Dr,

Dr, (dgn nada lembut), I’m using these methods to gather my data – data code and data sheet (quantitative) and in-depth interview (qualitative)  since I nak buat content analysis saja on XXXXXXXXXXX  XXXXXXXXXX. Yang paling penting is the interview sebab I nak guna samples from all backgrounds whom are fans of that series.

What do you think, Dr? (nada mengharap)

Send. (klik!)

And a gazillion minutes later baru la direply..

Yes, you can use the methods.

Ok! Harap tak diubah ya sebab to be frank, aku dah malas nak amend lah. Bagi aku benda tu dah ok sangat-sangat. Bukan lah aku nak riak tapi I know what I’m doing.  This is sooo kacangg lah for me. Cuma yang agak susah nanti bila nak gather data. Proposal ni aku tak rasa susah lah. Yang penting kau kena tahu apa kau nak buat dan apa method kau nak gune? The best thing about my supervisor is, dia supercool gile! Dulu aku selalu jmpe dekat faculty, tak pun kat luar aje. Pernah je jumpa kat Wangsa Walk. Kau ado jumpe supervisor thesis kau kat shopping mall? Nan ado. So he is cool. Satu lagi dia tak merepek nak suruh aku buat panjang berjela dan aku pun tak minat nak panjang berjela kan thesis aku yang boleh dipermudahkan itu.

Teringat masa April lepas, aku pergi mock-teaching di UiTM Melaka, ada 3 candidate lain. Aku sorang je jejaka, mind you. Tengok thesis bukan main tebal, tapi when it comes to speaking and lecturing, OUT beb. But I dare myself, for something totally worth it. I took the rish of going and if its not because of these thesis, sah sah aku dah masuk mengajar di UiTM Melaka. So you see, this is why that piece of paper is absolutely crucial for me. It’s not so much about the vast attention being one stop ahead of everyone, but the fact that I’m definitely into wanting more in life – more salary, better life, more academician friends. I wanted to travel the world and have a good career. I am already 28. It’s time.

So yes, agak lega disitu sebab aku sebenarnya dah lama tak jenguk proposal aku tuh. To tell you the truth, aku dah buat habis tunggu findings aje tau! Hehe, gile kan? Orang lain patot tunggu proposal lepas, aku tidak ya, teros buat semua dulu. Bak kata orang dulu-dulu, langkah bendul gitu. Apa pun apa saja aku buat tu sebab aku yakin that I ROCK IT. So for you guys out there, errr… Just do it?