Omigawd! Ai am back!

15 08 2010

Aduyai! Akhirnya ai berjaya juga tembusi tembok halangan untuk dapatkan balik password blog ai ni! Ai rasa macam nak terloncat dari seat ni! Omigawd ai miss this blog so very much!!!! I’ve spilled everthing in this blog, so bayangkan lah kalau ai terlupa password, terlupa email, terlupa semua! I tried everthing baru lahhhh dapat! Hish!! Sayang laaa sebab ai dapat ramai kawan kat siniew! Apa powwwn, I am back and thinking of getting my own dot com. What say yu? Huhu!

OK, off to shower, nanti ai nak update memacam lagi!

Blog world, ai am back!

P/S – Salam Ramadhan uols!.

Advertisements




Penempatan DPLI 2008.

24 12 2008

Penempatan Guru Sandaran Siswazah Terlatih dan Kursus Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) dari pelbagai Institusi Pengajian Tinggi – Sekolah Menengah Boleh Disemak Pada 05 Januari 2009.

Uiiiwwwwwwwwwwww. Takot!!
Ted Baker





I’m back.

29 11 2008

I hate blogspot. Ngeee. I can’t write anything there. Malas lah nak cakap kat sesapa I dah pindah balekkk. Lantak situ.

It’s 3.04 am now and I am hungry, kat dapur takde apa, just ada some Cornflakes but I am too lazy to prepare it and I am out of milk. Haish!! Taknak!

I baring-baring je tak ada mood nak tengok tv. I dengar lagu kat iPod je.. Cedihhh laaah lambat lagi posting. Ada member cakap posting result keluar from 5/12/08 – 16/109. Sokaaaa sokaaa. Tapi betul ke? I dah tolak banyak temuduga termasuk di UNIKL dan Wadi Sofia (google sendiriklaa gilooo). Menyesal pulak rasanya.

Now I dengar macam-macam versi of posting. Tapi mengikut batch 2007, dwang posting bulan 12 ni jugak. Hiashhhh… I need some god damn comfort. Sapa sudi comfortkan I? Tadi i call Yo, dia kat town lepak dengan kawan-kawan. Mesti dengan Rosechan. Sentap la tak ajak I. Xpe xpe. Apa-apa lah, x kisah lah!

But I miss Yo. Ske die cuddle-cuddle dengan I! Or dia sweet talker macam sorang tu? Semalam bukan main manja call I, arini lain plak attitude sangat girl ni! Malas lah nak layan!. Nanti I dah kerja I nak layan Yo je. Ekceli ada plan untuk dia, I nak dia tukar kerja sbb kerja dia sekarang very der underpaid! OMG. Sungguh gilosss. I nak dia kerja KR. Sekarang ni dia gaji hari. Tapi tu niat I je, tu pun klu dia nak. Klu tanak? Sudah!!! Pedooolik hapa, I just nak tolong jeh

Argghhh I skeee kiss dgn Yoo!! Cmane ni dah giloss angau dah neh!!! I can’t forget those moment we had best sangat! Sah sah gilos! I nak dia kerja KR!! Biar ada gaji bulanan. Ada simpanan. Ada masa depan. See I baekkk ok padahal baru kenal Bertuah ko kenal aku. Githooo!! I misss uuuuuuuuuuuu!!!!!!! Arghhh!!

Esok pergi Kerteh tapi no one has updated me pun. Ke aku tunggu rumah? OK jugak, leh ajak Yo datang cuddle-cuddle n beromen. Haha mak gilooo. Like you care! Watever!!!!!

Btw ske sangat this sarong iPod. Comel. Beli sendiri, takde org nak belikan. Mentang-mentang la i tgh tanam anggur, orang tak pandang pun!! Dwang tak tahu ke aku lagi genious dari yang dah kerja tuihhh!!

*sigh* swing swing mood swing!!!

Bye pepetss!

Ted





Tagged on shoes.

15 11 2008

I’ve been tagged by Pakwe.

Took a picture of you favorite shoes.

So, here it is….

..

..

..

..

..

..

..

..

aldo

Wakakkkaakaka! NO NO NO! That’s not my Aldo. This is my wedding gift for my sister. I hope she likes it sebab dah lama terperak dalam bilek aku. Entah-entah dia speku aku drag pakai kasut ni.

This is my favorite shoes aka attire masa praktikal dulu:

aldo2

I’m tagging Arep,Hidney, Nasha and Bashy!

Ted





Freaky Friday.

14 11 2008

Ibu : Abe gi mano male-male?
Abe : Abe tubik minum-minum, online di cafe (ini propah) dan berbual-bual jah. Pasal kerja (ini pun propah).
Ibu : Jange la balik lewat-lewat. Ibu benar balik paling lewat pukul 12.00 tgh male. Tokleh lewat-lewat la abe, bahaya polis dok gelewak.
Abe : Laaaaaaaa polis ramai pun buke abe wat saloh gapo pong! Klu nok wat kokse, lamo doh buat KL.
Ibu : Ibu tahu tapi kalu saing tu letok gapo-gapo dale keto, mano abe tahu. Jago diri molek la abe, ibu risau benar la lonih. Abe nok posting doh pahni, ibu takut jadi gapo-gapo sebelum posting ni jah.
Abe : OK!

Status : Cool.
Masa keluar : 11.00 pm
Waktu pulang : 2.00 am (larekkkkkkkkk*)

I am a very stubborn, naughty, stubborn son. I bring the pain and joy at the same time, that’s what my mum said to me and I love going out at night. Things were so different when there is less traffic and no sun. My parents went absolutely bonkers everytime I’m back because I can’t get rid of this perangai. Aku suka keluar malam. Aku dah biasa la di Shah Alam, di Taman Melati dan di Penang.

Kat mana di Penang aku tak merayap!? Aku memang suka life malam sebab masa tu rasa diri cantek (ye ke cantek?) dan aku memang laaa dari kecik tak suka keadaan panas!!!. I can’t help to retaliate whenever someone questioned things that I do yang sah-sah aku dah buat sebelum ini. But its nice jugak to stay at home. Macam raja; makan tido, tengok TV, online. Tapi kalau lama-lama mau pening kepala otak aku. Nak nak sekarang my wisdom tooth nak keluar. Adoi sakit ok!

I went out for a quick drink (ada ke quick drink?) last night with M and Yol. This is the first time Yol and I had a decent conversation. Sebelum ni tak jumpa sangat. Very nice lady. We talk about a lot of things and we express our concern and condolences of our no-more-friend-whom-I-wont-mention-her-name iteww. It’s just sooo sad that those things happened but some secrets are meant to be shared with. Hehe. Suffice to say that just be grateful with what we had. Some people have less, or none.

I asked about her life and things that happened in her life previously. Hmmm english aku dah tunggang-terbalik sekarang ni. Aku baru tahu yang dia tu anak yatim piatu. Patut la dia tinggal sorang kat rumah dia. Aku ingat family dia ada di daerah lain dan dia stay situ menyewa ke apa ke since she is working in town. Dia cuma ada kakak tapi kakak dia abnormal, lembap sikit so basically dia jaga kakak dia je lah. Aku tanya pasal raya, dia kata kalau raya memang senyap-sunyi la rumah dia. Nan ado orang datang sebab sedara jauh-jauh. Nasib baik dia gov servant so agak terjamin la jugak kan. At least she had something to fall her back on, in case something happened.

Masa aku drive balik, aku bawak slow sangat. Aku tak tahu kenapa aku terkesan sangat dengan apa yang dia cerita tu. She actually had to take care of herself and her sister. It’s hard! Kakak dia dah takde barang kemas sebab jenis lurus bendul, orang mintak dia bagi je. Kakak dia pulak sekarang tolong kemas rumah jiran, dapat la upah. I mean, it’s hard man. Kita yang ada masalah sikit ni, selalu sangat mengeluh! Kereta rosak mengeluh. Duit sikit mengeluh. Yol tu takde kenderaan, tumpang orang pergi kerja dan dia bayar minyak bulan-bulan.

I have complaint up to most ridiculous things!!. Aku tahu dan sedar ada orang lagi susah tapi aku ni cepat lupa. Sesekali tersedar macam ni, baru la padan muka aku. When I look back at myself, Ya Allah bertuahnya hidup aku ni. Cukup makan, pakai. Tu pun nak complaint lagi tu. Nasib baik Tuhan tak laknat. Aku sedih sangat sebab dalam pada aku merungut itu ini, ada orang terdekat dengan aku merasa begitu sunyi dan melalui hidupnya sebaik mungkin tanpa banyak bunyi. She did what she thinks the best for her and her sister.

Aku rasa, kita semua perlu ambil ikhtibar dari dia. Dia mungkin tak sekaya korang, atau secantik korang, atau masa depannya mungkin tak secerah korang, tapi aku kagum sebab dia ada satu benda yang tidak semua orang ada sekarang, iaitu sifat bertanggungjawab.

Berjanji mudah sekali tapi menepati tidak tentu lagi.

See, inspiration, for me, comes from various types of people. Tak semestinya orang yang berpangkat tinggi malah orang biasa-biasa tu lagi ada sikap realisme, yang tahu erti SUSAH dalam erti kata yang sebenar!

Ted





He is not a jerk afterall.

14 11 2008

Ted baker : dia nampak muda sundel! mak speku dia vitamin c!
V : dia tak kawen lg ke nok?
Ted Baker : entah, dia pandai mendayung, dah kot? kau rasa? aku rasa dah kahwin.
V : aku rasa tak lagi. dia cuma kuat senyum dan kurang marah, sebab tu nampak muda.
Ted Baker : OMG. memang dia kuat senyum pun. mak rasa betul apa kau cakap.
V : kalau mak ada RM500Billion
V : mak nak beli 2 pulau
V : buat resort
V : dan ada 10 restoren
V : dan 1 kerajaan langit *laaarrrriiikkkkkk
Ted Baker : sudahlah tu, jangan nak berangan.

Entah apa-apa lah perbualan aku dengan V, merepek-repek aje! Tapi she is now one of my favorite person, not because of her looks *tercampak sebab kau pun jelmaan musang sebenarnya V, or money *kau melancong ke luar negara setiap bulan ke V? atauuuuuuuuuuu pun sebab-sebab seksual *pengsan.

Tapi aku suka V sebab dia ikhlas dalam berkawan dan she is very open minded. Aku tahu ramai lagi yang macam tu kat luar. Aku pun tak tahu siapa lagi yang baca blog merepek ni, tapi kalau nak berkawan jom le. Aku tak sombong tau. Aku mulut je jahat *kan Hidney!?, tapi aku hati not so jahat, tak jugak baik sangat. Biasa-biasa je. Orang kata sesedap rasa. Kaya-raya tu tidak, miskin papa kedana pun tidak. Apa tu orang cakap, secukup rasa gayanya.

Aku pun tak nak la berkawan dengan orang kaya raya ni (kalau tak kekwat tak ape lah), tapi still aku segan sebab aku ni anak penoreh getah sahaja. I am a rubber tapper’s son! Darah daging aku hasil dari duit getah. Nak ke kawan dengan aku?. Bagi yang papa kedana pula, aku tak kisah janji takde konsep menggunakan aku. *ada ke orang papa kedana tercongok membaca blog? Baik kerja cari rezeki.

Hari ni aku jumpa seorang kawan baru, he is not a blogger, stop don’t ask for a link. Borak punya borak dia mengaku yang dia adalah cikgu yang dah 13 tahun mengajar. OMG, bleh bayangkan aku mengajar 13 tahun di sekolah? Wakaka. Tapi sebenarnya, he inspires me. Siapa cakap cikgu tak boleh stylo, boleh je kan? Ok dia takde la stylo tapi dia jaga pemakanan so he looks younger. Tapi dia tanya aku umur 18 tahun ke? Larekkk*. Aku muda lagi keee?? Wah menjadi taktik diet ciptaan aku tu. Harus diteruskan. Bukan apa, kerjaya ni, kalau tak kena gaya boleh sakit jiwa tau tak! 1 kepala nak layan paling kurang 20 kepala, 20 perangai, 20 peel. Kau gila? Kawan sorang buat hal pun kau dah meroyan, ini kan pulak 20 orang. Doakanlaaaaa!.

Dia tanya aku apply posting mana. Aku cakap kat Labuan. Terus dia terdiam! Wakaka. Then aku cakap la aku mintak Kelantan then dia cakap option aku tu senang dapat di Kelantan. Banyak kekosongan katanya untuk option itu. Aku pun rasa aku dapat sini. Aku tak kisah lah kat mana-mana pun. Tapi kalau dapat kat kampung pun syok jugak. Dah tentu aku dapat daerah lain, boleh la sewa rumah dan membeli barangan rumah. Kalau bosan-bosan, boleh balik rumah parents aku. Idea yang bernas tu. Aku pun boleh mulakan business kat sini.

Jadi bersiap-sedialah sesiapa yang berada di Kelantan. Sila isi borang kalau nak berkenalan. Boleh lepak-lepak kopitiam, ataupun ada sedara-mara nak kahwin ke; aku nak mulakan business wedding photography neh!!!

Nanti aku bagi la komisyen, aku bukan pengemut!! OK aku nak lunch dulu!

Ted





Ted’s weight battle.

13 11 2008

Life has been an uphill battle lately, has it not? With work and weight, and family and friends, finances and fun….life is relentless. The last few months have been legitimate proof that there is a reason why “there’s always something” is a cliche in the teddyville lexicon.

Weight? Yes, I have a problem with my weight. OK not really a problem but there is always this struggle to find the balance. Work is pulling you one way while home is pulling you another. There is food and school and even alone time that needs attention. But in the end, whatever you are working through, whether its finances, deciding what you want to be when you grow up, or how to make it to the gym more often, it’s not so bad.

2 years ago, I weighted at 90kg (how much is that in pound ek Val?). My waist was 35 and all of my clothes have to be in M/XL size. Sesuai. Dahlah ketinggian 167. Macam apa je. I lost my self respect for quite some time. I spent my degree years dalam keadaan macam tu la. It was devastating and I had no one to talk to. I am not in a relationship with anyone and I face rejection by stuffing food in my mouth. So it was kind of endless.

Towards the end of my degree, I started doing my practical training and it was hard because I can’t keep up with all of the commotion. There then I realize that I had to lose this extra fat. Sampai satu tahap I had to see the doctor sebab aku termengah-mengah secara melampau. All of those fat were really getting into me. Badan aku terlebih air sebab aku memang suka minum air tapi air COKE! *larek.

Then after, I started dieting. Eat less and exercise more. Masa di Melati Utama, I will jog for 1 hour, everyday and I remember parking kat rumah Shawn dan jog. Selalu ternampak Fauziah Nawi. Comel sangat!. I was so determined to lose this weight. Bila habis jog, pergi lepak mamak tunggu my friends balik kerja sebab dwang kerja shift.

OMG masa tu seksa gila nak kurus. Nasik makan sikit, lauk banyak.. I felt sore. Every inch of my body is sore. Malam tak boleh makan! Minum air sahaja. I get the hang of it only after 4 months and then my weight starts to reduce drastically. Aku tak amek any supplement, just pure diet. It felt great dan semakin lama, semakin nampak kesannya. Yang paling nampak is the stretch mark di tepi pinggul, paha dan tepi perut. Merasalah kena sapu cocoa butter.

And nowwwwwwwwwwww…………………. in 2008 I weighted at 62kg and standing proud and tall. Alhamdulillah. I’ve changed all of my wardrobe, started to wear skinny and it felt great. It was always a battle and I’m glad I have gone through it.

Above and beyond and obstacle we come across, my weight stands firm. Not to say there isn’t a crack or two in the foundation, and maybe a brick missing here and there, but this is the body that unconditional love built. It might be a mess at times but it always nice to know that I know I can always do something about it.

Ted