Dari sini ke bintang-bintang..

13 11 2008

Hari ni mencatat sejarah sebab aku bangun pukul 3.30 petang. Sedap betul tidur sebab Kelantan di musim hujan sekarang ni. Di bulan begini, setiap tahun, memang akan banjir di Kelantan. Jadi, lepas ni boleh lah main air banjir syok oi! Malangnya di sekitar rumah aku tak banjir sebab tanah tinggi. Tapi aku tengok dalam laundry bag, baju dah menimbun. Bila nak basuh?

Sejak 3 hari lepas, setiap kali pukul 3.30, ayah dan ibu aku mesti bangun untuk sembahyang tajahud. Kenapa kah? OK bukan tak pernah, tapi dah 3 consecutive night ni. Apakah yang didoakan? Adakah untuk kesempurnaan majlis perkahwinan adik aku yang tinggal 1 bulan lagi, atau pun mendoakan agar aku dipostingkan di Kelantan?. Hehe. Pandai je iols speku, entah-entah dwang tak kisah pun aku gi mana-mana. Ye ke tak kisah? Kalau tak kisah kenapa ditabur janji manis?. Kan?

Hari ni aku sekali lagi menasihatkan kawan aku berkenaan dengan cintaaaa. Siapalaaah aku yang nak bercakap tentang cintaaaa kan?. Sememangnya aku tidak layaklah, tapi kalau tak layak kenapa orang masih nak meminta pandangan aku?. Tinggggg!! Something to think about aite bitches?. Apa pun bagi aku, setiap manusia ada 50-50 chance to be cheated. Tak kira kau adalah homosexual ataupun heterosexual. Setiap daripada kita mesti akan pernah kecewa bercinta. Sedangkan Rozita Che Wan pun bercerai, inikan pulak kita yang berwajah musang ni kan? Come on.. Tapi, setiap kali kita bercinta, kita kena fikir banyak perkara, terutama cinta masa silam kita yang harus kita lupakan. Kita tak boleh nak bawak la orang tu masuk dalam circle cinta terkini.

Bagi PLU pula, kena faham lah, yang mungkin partner korang tu pernah jekpro dengan kawan pada kawan korang, atau kawan kepada sedara kawan korang yang plu jugak. Motif ual nak partner yang suci murni sedangkan kau jekpro selang 2 hari dengan 4 orang dalam seminggu tak termasuk orgy? Sudah! Jangan nak berangan. Itu adalah kitaran plu yang biasa. Kalau kau nak plu yang suci murni, ada memang ada, tapi macam mencari plu yang akhirnya kahwin dan tidak lagi memandang lelaki lain seumur hidupnya. Ada ke gitu? Dinch uals, dinch.

Bagi aku sekarang, aku dah malas nak ada teman istimewa. Bukan apa, aku dah bosan dengan kitaran yang balik-balik adalah orang yang sama. OK maybe aku riak sebab kata gitu tapi pengalaman kawan-kawan tu menyebabkan aku rasa malas dah nak kenal sesiapa untuk jadi couple. Aku tahu, kawan baik aku tu seorang yang sensitif dan dia mendambakan cinta, tapi macam aku selalu cakap, jangan harapkan cinta daripada orang yang tidak sudi lagi memberinya. Kita kena pandai tengok orang ual, kalau partner kita macam dah suam-suam kuku dan rasa kita mengongkong, kita kena slow down sikit. Kalau itu pun dah tak berkesan, ape lagi; bungkus barang tinggalkan je lah. On the basis of orang dah tak ndak kan kita, bukan sebab kita curang.

Everyone, tak kira homo/hetero perlu terima hakikat yang tak semua perhubungan itu berkekalan. We can’t have both : astonishing career and a good partner. As a plu, its a hard thing to do. Of course memang la ada. I have a friend yang dah kapel for almost 4 years, tapi tengok la dia kapel macam mana. Very der queen control meroyan sebagai. So how? Bagi aku, aku tak nak jadi a super control bitch, just to make sure that I’m in the love limelight. Untuk apa, cuba kau cakap?. Love and relationship will come mutually and dalam pada kawan-kawan sibuk mencari cinta, aku rasa lebih baik aku fokus pada karier. Oh well, semua orang ada perspektif masing-masing dalam kehidupan, tapi mana satu yang betul?

To me, anything that makes OURSELVES happy, itu lah langkah yang paling bijak. Kita semua masing-masing dah penat cuba untuk memuaskan hati pihak yang satu lagi, tapi , really, who is pleasing us? Are we pleased to see the other party happy?. Kalau the other party buat the same thing, berbaloi la kan? But relationship is reciprocal. Jarang sekali yang memberi dipuaskan semula oleh yang penerima.

Ataupun mungkin my expectation is too high?

Sekian entry merepek.

Ted

Advertisements

Actions

Information

4 responses

13 11 2008
conan_skywalker

“Hari ni mencatat sejarah sebab aku bangun pukul 3.30 petang.” << nanti kau gila nok..

‘angkat kain, buat cawat.. pecuttt..’

13 11 2008
conan_skywalker

“Hari ni mencatat sejarah sebab aku bangun pukul 3.30 petang.” << nanti kau gila nok..

‘angkat kain, buat cawat.. pecuttt..’

13 11 2008
aSyRaff

haha tkder lah merepek sangat… i pun liat tau suruh gosok baju!

14 11 2008
thegossiplounge

Sundel, aku bangun pukul 3.30 dah 20 hari tau. Tak gila ponnn!!!! *muka cacat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: