An electrifying 27th birthday.

29 10 2008

Yes uals. I turn 27 today. Kertu ke nok? Takpelah. Yang penting I don’t look 27. I nampak 22! Tu yang penting.

I tak sambut dimana-mana. No cake. No candles. No presents. Just wishes from few good friends. Yang penting papa lupa nak wish I sebab mengantuk sangat.  Oleh sebab I manusia yang ada kepala otak (quite genious pulak tu), maka sudah tentulah I sentap santubong. Ini yang membuatkan perasaan terbantut nak ada kapel.

Buffday tahun ini (setakat pukul 2.35 pagi) merupakan buffday paling hanjenggg binatang gampang pernah I sambut. Tahun lepas sambut dengan my soulmate Juwek, seronok sekal, walaupun hanya dengan cake dan lilin. Juwek datang lepas kerja tepat 12.30 tengah malam (dia kerja shift, bukan jual body la celaka). I miss that moment.

Tahun sebelumnya, sambung di Hartamas Square, 1Utama. Paling busuk pun di NZ.

Masa tinggal di Melati Utama, it was so predictable that dwang (Juwek, Shawn, EJ, Sue dan Iza) akan baling telur dan tepung kat I. Beria plan ajak pergi padang tepi sekolah Setapak itew. Tapi disebabkan semangat setiakawan dan untuk mengekalkan semangat suprise tu, I buat bodoh je lah. Walaupun geli hati, I sabarkan hati supaya tak gelak. Keji sangat. Dahlah plan fail gile. Lembap. Lambat!

Masa dwang ajak keluar tu, I dah agak dah, mesti nak tepungkan I. Tapi I tak tahu samada nak tepung sebelum @ selepas lepak minum. Kalau I pakai selekeh, dibuatnya kena lepak minum dulu, malu la mak!! Jadi to be safe, I pakai baju Topman lama. I ingat lagi. Takde la ralat sangat kan kena tepung dan telur.

Arakian, apabila dwang baling tu, I buat aksi terkejut la. Pondan sekal.

Ahhh. Ohhhhh.. Jangan lahhh!! Sial laa korang! Hahaha.

*konon.

Tahun ni?

Fikir sekali sakit hati. Fikir dua kali sakit jiwa. Biarlah.

Apa pun, I berjanji, setahun dari sekarang, 30/10/2009, I akan sambut buffday I diluar negara dengan Valerie (bukan nama sebenar) hasil kerja kuat (kerja tetap) dan juga hasil dari business. Itu janji I. Insya-Allah. I janji, 2009 ni I akan manjakan diri I dengan benda-benda yang selalu I nak, I akan beli benda-benda yang I nak and nothing will stop me, except Him. I janji 2009 akan berikan I kebahagiaan.

Mak sentap sebenarnya ni tapi mak tak tahu apa yang mak sentapkan. Keji lah!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

12 responses

29 10 2008
aizul marcello

happy bufday dude!!

30 10 2008
Mac Shu'Imizu

happy Bestday my lost frenz yang melarikan diri dari aku buat sekian lama…kertu doh muke tu mek klate weh sedor diri skit mu tu ore klate……

Selamat Menyambut Hari Larir Ke 27, semoga sentiasa dilimpahi rahmat dan diberi kemurahan rezeki dan kesihatan yang baik…ingat aku sokmo yer

XOXOXO
Mac Shu’Imizu

30 10 2008
areps

u ol.. jgnla sentap2.. i yg dah kertu ni pun x pernah sambut b-day . tak kesah pong..

30 10 2008
hazel

tak pe lah, i cakap onbehalf papa.. hepi birthday mama tersayang!! 😉

30 10 2008
F

happy birthday my dear!

wish u hav a wonderful year ahead

with lotsa lurves n happiness

;p

xoxo F

30 10 2008
Yan

HAPPY WONDERFUL 27th BIRTHDAY NOK 🙂

Jangan sentap2….age is only a number naaaaa….as long as, tetap nampak 22 tahun gitu :))

30 10 2008
HooKeD

Happy Birthday nok. Hope your dreams will come true especially the part where you’re getting a SHUBEN hahahaha. You’re a great friend. Really!!! In times of laughter, joy and sorrow.!!!

30 10 2008
conan_skywalker

NOK,

Hepi besdayyy.. moga dipanjang kan umo, rezqi serta kegembiraan buat ko.. Aminnn..

30 10 2008
Khairulius

Hey u….Happy Bday..
wish u all d best in ur life….
Bahagian dunia dan akhirat..Amin

30 10 2008
Sue Anna Joe

Happy Birthday. Nanti I nak gi beli aiskrem nieh. Haih. This is all ur fault.

Oh and, don’t be jealous I’m 26, married, and look like a teenager! Bweekk. Hey call me Anna btw, Sue is to girly for me. I kan ganasz.

31 10 2008
Kimie

Dear Ted,

Happy birthday.. I slalu bace blog U, most everyday .. I like it so much Dear..
Wishing your 2009 wish come true, buying things and Apple collection ..

Regards,
Kimie

31 10 2008
thegossiplounge

Thanx so much Kimie. I appreciate it. Hope u will be bloggin too in near future.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: