4 more days to go.

6 10 2008

emalam balik jammed sangat-sangat. Pusing balik tidur rumah auntie. Nak balik rumah pulaa.u dah malas dah. Mungkin sebab dah nak habis kan. Oh ya, Faisal, pixel tak banyak pun, banyak yang merapu-rapu. Haha. Ted pun dah gumuk ala asyek makan aje! Aktiviti di bawah ini berturut daripada malamsebelum raya pertama sehinggalah dari raya pertama hingga ke raya ke tiga. Gitoooo lahhh entry merapu. Mesti kena kutuk pasni.

Ibu : Pelamin kena gitu gini gitu gini

Jamie: Baikkk!!!!

Gigi tu cover skitt Isk! Hahahaha. Bengang member.

Rasanya macam sekejap aje ted praktikal ni, dah nak habis pun. Hari ni ramai pulak cikgu ‘sakit’ tak datang sekolah sampai ted pun kena gantikan Kelas Peralihan. Ted ingati lagi ada student form 3 tanya kenapa tak ganti kelas dwang, ted pun terkedu. Tak pernah dapat lagi kelas relief untuk form 3 setakat ini. Tapi takpe lah bukan teringin sangat pun.

Semalam ted tido rumah auntie favorite. Lama tak jumpa dia, dah ada kereta baru pun. Lepas tu my cousin, Cik Mimi Gebu tunjuk HTC Diamond baru dia. Cute jugak walauuuupunnn tak se-smooth iPod. Biasalah kalau dah addicted tu kan cakap apa pun tak guna.

Secara kesimpulannya raya hati tu, ted banyak keluar tolong Su buat kerja dia aje. Dok rumah pun bukan buat apa-apa tengok TV je, lepas tu my sis and my mum busy uruskan hal kahwin dia tu. Rasanya keseronokkan raya telah ‘dicemari’ dengan perbualan-perbualan pasal kahwin. Adik ted tu pulak cerewet tak hengatt pasal itu ini hal perkahwinan dia tu. Ted pun tak masuk campur, maklumlah nanti kang apa-apa tak lawa, aku pulak kena. Kowser lah. Lagi pun pandai-pandai lah ko uruskan ko pun dah besar panjang kaedahnya. Dia siap ada buku perancangan bagai. Pandai jugak dia buat. Baru nak bagi idea. Hari tu bila tengok balik, tak sangka adik-adik dah besar dah pun. Dah nak kahwin. Masa lepak-lepak ted cakap kat dia.

“Nanti pas nikah, mu dok la dengan tok laki mu. Mu tido, masak rumah mok tua (mak mertua) mu. Kami releks- releks sinih (rumah Kota Bharu)”

Lepas tu dia cakap:

“Uhhh toksir! Aku nok dok sini dengan ibu, dengan ayah”

Pastuuuuuuuuuuuuuuu, kami sembur lah dengan ganasnya:

“Bengong nate ni. Kalu gitu baik mu toksoh nikoh! Ore benar nok buat cepat (kahwin) nok suruh mu berambus”

“Cilako la pok-pok mung nih”, dia jawab.

Ted dan adik bongsu ketawa terkekek-kekek.

Tadi masa ted naik ke bilik pengetua untuk amek punch card nak isi dalam borang untuk di hantar ke kampus, ted ngadu kat dia yang masa cepatttt sangat berlalu, kami praktikal sampai hujung minggu ni aje. Dia terkejut masa ted cakap gitu. Rupanya dia pun terlupa yang kami dah nak habis praktikal. Takpe la lepas ni kurang dah satu babak beban kan.

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: