Semua baru!

28 09 2008

Bawang merah pelengkap rasa,

Bunga kantan pelengkap seri,

Haiyoh baru merasa sikit takbur sedunia,

Perlu ke sedangkan orang lain dah lama merasa lebih awal lagi.

Tuuu diahh pembuka entry lengkap siap pantun over bagai.. Saja je bagi pantun sebab blog ted ni dibaca segenap lapisan masyarakat, dari yang muda ke separuh usia, dari yang cantik sampai ke waruk, jadi layaklah pantun itu dianggap sebagai carutan untuk semua lapisan pembaca, vley?

Macam mana persiapan raya? Langsir dah pasang?? Bahan-bahan masak dah beli? Ted belum decide nak buat apa lagi untuk juadah di pagi raya sebab adik dari KL belum sampai lagi. Katanya bertolak pagi tadi. Tengoklah, niat hati nak buat nasi briyani, tapi pandai ke adik tu masak? Dinch hui.

Ted tak sihat dari semalam ni so tadi buat-buat rajin basuh kereta. Lepas tu wax pulak sebab tergoda dengan kelawaan kereta adik. Geram tengok keta dia bersinar, tapi layaklah kan sebab baru lagi. Kete ted dah masuk 2 tahun ala lusuh la asyik KL-KB aje dulu kan. So ada calar-balar sikit lah. Sayang kan. Niat nanti nak tinted lagi gelap dan pasang aksesori apa yang patut.

Orang semua dah balik, KB Ted belum sampai lagi kaedahnye. Dengar-dengar melachoooor di KL dulu, puas la tu, so tak payah tuntut janji okeh ops! Su Allen pula buat kerja gila, orang semua balik kampung, dia pulak nak pergi KL cari bahan utk pelamin. Tapi pergi 2 hari je so OKlah takde la ted boring sangat kat sini. Malam ni pulak, adik bagi hint ajak pergi Pasar Borong Wakaf Che Yeh bagai. Nanti ted snappy-snappy okeh. Maklumlah ramai pernah dengar je pasar borong ni tapi tak pernah pergi pun kan?

Hari ni ted rasa nak makan daging bakar yang ayah masak. Fuuuhhh dia punya lazat! Resepi istimewa Tok Bakar sapa leh lawan uals. Ted siap mintak ayah belikan bahagian lemakkkk aje *matilah KB carut ted kimpy always. Nak buat camne, dah ted suka bahagian tu, bila kena bakar tu fuhhhhhhhhh lazat.

Semalam bila ted sampai ted tak sempat nak jenguk-jenguk barang-barang adik. Dia biasalah bila balik aja mesti beli benda baru. Pagi tadi dalam mata terpisat-pisat bangun, ted tengok dia beli handbang Guess lagi. Haiyohhh makan hati. Lepas tu ada laptop Acer yang latest tu, kecikk jeee, so compact and light. Feels like stealing it away. Ops. Tapi tatau la beli sendiri or Petronas bagi. Jeles tengok. Dalam store pun penuh barang-barang kahwin adik ted. Amboi sakan dey all membeli. Jangan nanti nak bayar yuran study ted berfikir dua kali dah la ye, harus ada cikgu mengamuk lagi.

Oh ya, lupa nak kongsi pixel masa kereta tersadai tepi jalan hari tu. Tapi line kat sini macam slow la. Kata aje 3G tapi line macam GPRS. Tension tau!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

6 responses

28 09 2008
arep

sekejap lagi i akan bertolak puls ke kampung.
su allen ada sini ka? ciss boleh tumpang kalau bgtau awal2 kannn… sambil2 cur2. opsss

puas? indeed.

kau memang yoyo.. pasni berdiet bagai sampai cekung pipi… kita tungggu…..

doakan i selamat puls ke kampung..

xoxo

28 09 2008
thegossiplounge

Dia g kl naek MAS. Full price business class,bukan guna p0int Enrich mcm kau! Ops.

28 09 2008
hazel

sumer org ala ala dah jejak kampung, gue masih melangut kat KL nih!

29 09 2008
dxoul

hye there.

dah link ur web pown.

selamat hari raya aidilfitri.enjoy k.

notakaki : pantun tu err..betul ke tu! macam tak balance je ritmanye kannn

ampunnn!

29 09 2008
Faisal Admar

aduh! terliur pula dengar daging bakar. kena lak dengan air asam. pergh!
hehe ted, kalau kasik acer tu dengan mac book ted… i ambik mac book gak haha!

30 09 2008
bluecrystaldude

Selamat Hari Raya Aidilfitri~ Selamat berhari raya di kampung 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: