Lawa Christian Louboutin Lala.

24 09 2008

Lawa Christian Louboutin Lala! Sapa beli? Ehemmmm!

Sometimes I just do not know where to start writing. A lot of things were in my mind, that I completely frozed up. Unlike you, I have some difficulties with pleasing people – I tried to please everyone. And it’s hard. I jarang balik kampung my dad for some reasons that I already forgotten.

Okay I have this theory that I pray is completely unfounded, but every day I get more and more evidence to support my theory. My theory is that people as a collective are overwhelmingly stupid. Terutama yang dengki kan aku for no specific reasons.  Like I said I’m pretty confident that I’m not the one with the problem. Bila masa aku pernah kacau hidup orang? Aku buat hal aku sendiri aje tau. Tapi orang lain yang suka salah anggap. Bila aku buat baik, mungkin dwang nampak aku membodek. Kang aku buat jahat betul, baru dwang tahu!.

As you people know, since the past 2 weeks or so, I’ve been going back and forth to my dad’s kampung. Niatnya, nak berbuka dengan Tok Teh aje. That’s all. Kalau Tok Teh tak ajak or tak ada, aku tak hingin lah nak pergi! Aku dok Penang since Jan 08 okeh, tu pun aku pergi sekali-sekala lawat Tok Teh. Since the past 2 weeks aje, dah berap rats aku habis untuk toll dan minyak. Aku bukan drive kete rm30 terus full, rm30 setengah tank pun belum tentu! Aku pun bukannya mengharapkan disambut bagai anak raja, tapi tak ke biadap kalau anak-beranak kita datang tapi dengan secara tiba-tiba, kau buat kekwat. Kalau aku buat silap, itu lain lah, ini tidak… Alih-alih aje.

Kaedahnya, everything looks OK until these past 2 days, I’ve encountered weird stuff and environment pulak kat sana. Tiba-tiba je cousin aku macam kekwat tak hengat okeh! Lepas tu my another cousin yang dah tua bangka pun ala2 kekwat jugak. Konsep menyindir bagai aku pergi rumah Tok Teh aje. Motif?! Dah gila ke dah sewel? Suka hati aku lah nak pergi berbuka, makan, tidur dsbg kat rumah sapa pon. Bukan aku tak pergi rumah kau, aku pergi jugak.

Jadi, aku ada beberapa theory kenapa dwang berkelakuan biadap sampai camtu sekali:

  1. Status pelajaran aku – Haiyoh perlu ke? Tinggi sangat ke? Masters pun belum buat lagi, tahun depan baru nak mula. Sekarang pun aku masih terhegeh-hegeh nak habiskan praktikal ni. Bukan ko tak tahu. Kalau ko nak bandingkan aku dengan anak-anak engkau atau diri engkau.. Err.. sendiri mahu ingat lah! Tak sapa paksa ko tak sambung belajar.
  2. Status kewangan – Hanjeng!, yang ada duit tu bapak aku, bukan aku! Tapi kalau dah bapak aku tu, harta dia dah tentu lah harta aku! Dan, dah tentu tak ada kena mengena dengan kau.
  3. Status hubungan ibubapa dan anak – Memang aku manja dengan parents aku tapi itu hal aku dengan mak bapak aku la. Perlu ke ko kata – “Aku pandai bodek mak pak”. Ko jaga bapakkkk kau sudah lah.
  4. Status kewangan adik aku – Dia nak berhabis 100k sekali pun suka hati dia lah. Dia yang nak menikah. Mak bapak aku yang tanggung. Ko kenapa nak sibuk. Ko makan lah ubat diet ko tu dulu turunkan 20-30 kilo baru nak sembang pasal hal adik aku.
  5. Status hubungan korang di kawasan itu – Hey gila, kalau ko  ada masalah dengan anak-beranak ko kat situ, ko settle sendiri lah! Apa kena mengena dengan aku?? Aku pergi bukan nak masuk campur hal ko dengan anak beranak ko kat situ. (Memang bagus pun ayah aku blah pergi Kelantan masa dia muda-muda, dia macam akan ada masalah kalau dah adik-beradik ramai ni kan!)

Jadi kesimpulannya, aku percaya, teori nombor 5 adalah teori terbaik yang menjelaskan kenapa perangai dwang ni jadi macam-macam sekarang ni. Sudahlah! Tak matured langsung. Aku sekarang ni bertapis juga. Kalau nak ikut hati, nak je aku carut lagi, tapi apa aku dapat? Dosa, pastu pahala puasa kurang. Jadi, secara cause-effect nya, lantak korang lah! Tapi wedding adik aku nanti, kalau muka tak malu datang lah. Yang aku tahu, masa tu akan kena buku dengan ruas. AWAS!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

3 responses

24 09 2008
areps

tak sangka jadi cam ni lak.. dah la tu nok. nanti tak pasal2 kau DQ.
nanti jumpa di KB k..esok balik KL

24 09 2008
Faisal Admar

adoi la… typical sangat dorang tuh.
takyah layan lah… you are much better than that…
buat per nak layan?
ok?

25 09 2008
adam

“My theory is that people as a collective are overwhelmingly stupid”

Ted. Spot on! Spot on sangat-sangat! My words usually was, ‘stupidity reigns lah kat Malaysia ni. Budus!’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: