Kuih raya ku!

17 09 2008

Kan!! I pergi pasar uals! Dah lama tak pergi pasar beli ikan. I tak pernah gi pasar di Penang. For what reason should I go pun kan?! I bukannya masak kat rumah pun. I beli sajork. Sekarang ada peluang puasa di Merbok, iols pergi ke pasar la beli apa yang patut. Hari ni Kak Ita masuk kerja petang, jadi ada lah masa nak berbual dengan dia.

Semalam uals berbuka puasa dengan apa? Aku semalam makan rendang ayam. Syok jugak. Tapi pada masa yang sama I sense some stress within the people around me. Mungkin banyak masalah. Tak ape lah nak buat macam mana kan? Semua orang ada masalah.

Bercakap pasal masalah ni, Kak Mass dan Ifa dah jumpa dengan kaunselor sekolah, pasal masalah dwang tu lah. I think that’s the best solution there is now. Negotiations does not work at this stage. Everything has become stagnant, parallel. It’s a shame that things has turned out to be as what it is. At some point I do feel that everything that are bound to happen, happened for a reason to make us stronger to deal with obstacles in future deals. Kalau dulu, dwang lemah, sekarang aku rasa dwang dah boleh fikir secara rasional dan boleh beringat-ingat dengan orang macam penyelaras dwang tu. Ye lah, orang ni macam-macam perangai kan. Yang nak menjatuhkan tu lagi ramai dari yang nak menyokong uals. Aku harap dwang akan berusaha buang penyelaras tu. Sebab dwang yang pilih dia. Orang baru, ingatkan OK, rupanya sokong membawa rebah. Perangai cam nak haram *matilamak emo uals.

Apa pun, aku dah tak sabar nak habiskan saki-baki praktikal ni. Tak sampai 3 minggu lagi, aku dah boleh balik kampung dan lepak kat sana dengan ayah & ibu. Mungkin juga aku tak sabar sebab aku dah letih dok negeri orang.. hampir 15 tahun. Aku rasa dah sampai masa aku balik ke kampung sendiri and discover any potential business of where I born at. Penat la study tak berhenti ni. Rasa nak termuntah pun ada.

Oklah uals! Hem nak gi buat kuih raya ni. Nak berbuka pun lambat lagi, sempat ni buat kuih semperit pulak. Sedap tak kuih cornflakes tu uals?!? Sedap kan!! Ops.. Puasa uals… Puasa!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

11 responses

17 09 2008
hazel

uish pi pasar ikan, kami dah 10 tahun tak pi pasar ikan..

17 09 2008
ombk

awak….

17 09 2008
Faisal Admar

Wah! Rajinnye pergi pasar!
Eh bila nak berbuka puasa ni? Hehe

17 09 2008
hidney

wah uollsss… shopping kuih dibagikan. dugaan tuh nak shopping kuih muih time puasa2 nih. rasa macam nak rembat jer apa yg ada kat atas meja jualan tu oullsss…

awas… catwalk tu leklok. nanti ada yg kena tombak uollsss… tak pasal2 beraya kat tanah perkuburan. awww hehehe

17 09 2008
HooKeD

aku suka tart nenas dan sugee almond, by the way tart in scottish refers to prostitute nok… mak pitam, depa use the word “hen” and “pet” as “SAYANG”

18 09 2008
HooKeD

nok kenapa ko takde cbox?

18 09 2008
areps

setan la kau kan.. asyek2 comment aku d reject.. hanjenggg..

18 09 2008
areps

mak doakan kau dapat bttom malam ni..

18 09 2008
conan_skywalker

meriah uols pasar & kuih kaya iteeww..
chupp.., ko ke nok, yg baju biru tgh jual hasil² laut tu?

larikkk..

18 09 2008
thegossiplounge

Conan: Hanjenggg itu Arep lah!

Faisal: Bak lewww YM kew apa kew ! 🙂

20 09 2008
love-n-hate

kuih raya cam besh je!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: