Marah-marah manja je…

12 09 2008

Hye uals! How are you people doing? OK? Harap you OK jugak. I hari ni tak de kelas. Ada 1 kelas relief aje, dah abes dah pun dan I ambil kesempatan untuk basuh sikit budak kelas 3A tu. Bukan apa, sebelum ni ada suara sayup-sayup yang melagukan sesuatu yang tidak begitu sedap di dengar. I cakap apa yang I rasa lah, yang 15 tahun ni dah patut matang dan tak perlu cakap benda-benda mengarut lagi depan cikgu. Kena ada erti malu sikit. Macam biasa jugak, ada yang dengar dan ada yang menjawab senyap-senyap.

Takpe lah, yang penting aku cakap. Dwang pun bukan student rasmi aku, aku tak mengajar dwang jadi dwang tak tahu taktik aku mengajar. Caranya senang ja, suruh dwang baca teks. Apa-apa teks yang berbahasa Inggeris. Kalau salah, ko ulang balik ayat tu dengan kuat. Ko ulanggggggggggggg dan suruh dwang ulang sampai betul. Lepas tu ko bagi sebijik “Haaa tu lah! Ada lah sebab saya jadi cikgu!! Jangan nak perlekehkan cikgu ni! Kalau kamu lagi pandai dari saya, saya tak kisah awak nak lekehkan. Ini baca pun terhegeh-hegeh. Jangan dok lekeh saya! You are nothing compared to me!”.

Aku Raaaaatttuuuuuuuuuu! Hang sapa! Student ja tau! Jangan dok wat leceh!

*Matila takbur.

Eh bukan takbur uals. Tapi memang kena cakap gitu. Bukan kekwat tau. Nak bina penghormatan lah yang paling susah buat I sekarang ni. I don’t have the look to be a teacher. I have the attitude and wisdom. Sometimes tu pun tak cukup. Muka nak kena garang baru student takut. Itu yang I terpaksa bina perlahan-lahan menggunakan attitude I. Kesian iols kan ?!

Semalam, aku jahat tau. Taknak lah cite apa aku buat, yang penting dosa tu aku tanggung dengan Efa dan Azie. Hahaha. Aku park keta kat Gurney Drive, pastu naik kete Efa, kami ronda-ronda Penang, sampai ke Gelugor, Bayan Lepas, pusing balik ke Kapitan. Best wooo. Dalam keta, aku call Kak Mass, apa lagi buat lawak biasa lah. Efa gilaaaa bawak keta sambil bahu terjungkit-jungkit ketawa punya pasal. Azie plak terpaksa ikut kami lah, kami tak nak hantar dia balik awal. Anti sosial sangat hang ni Azie!

Kami lepak di Kapitan semalam. Aku makan Cheese Nan. Ya Ampun sedapnye!!!!!! Sedap sangat-sangat terluir habaq hang!! Semalam aku belanja dwang makan. Saja je.. Ambil berkat bulan ramadhan. Kat kedai tu ada couple Malay datang makan dengan anak 2 orang. Cuteeeeeeeeeeeee sangat baby boy tuu!!! Bapak dia muka tak segak, mak dia lawa.. Cute uals!! Geram iols. Nasib baik meja jauh. Aku tak bawak camera plak tuuu tak ambil gambar. Gambar dari telefon bimbit adalah di haramkan di blog ini, terima kasih. Mencacatkan suasana je.

Tadi aku teman Effa pergi print something kat office. Dr. A perasan ke tidak aku pun tak tahu. Mesti dia pelik aku dok buat apa tatau. Lepas tu aku pergi cari Miss S, hantar buku LP, kan hari Jumaat ni.

Lepas solat, aku nak pergi Merbok. Dah lama tak pergi sana. Nak jumpa Mak Teh..

Sehingga ketemuan lagi!

Jangan nakal-nakal uals! Puasa okey jangan ponteng! (“,)

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

6 responses

12 09 2008
axim

gambar dari henpon mencacatkan suasana yek..haha..

kat blog aku sumer gambor henpon…

kat kapitan tandoori nyer sedap bangat!!

12 09 2008
add_asyraf

pic tue tak menahan k…huhu…

12 09 2008
areps

cheh.. berlagak.

Semalam, aku jahat tau. Taknak lah cite apa aku buat, yang penting dosa tu aku tanggung dengan Efa dan Azie. <kau berzina threesome ke nok?

*[pecuttttttt]

12 09 2008
conan_skywalker

“Semalam, aku jahat tau. Taknak lah cite apa aku buat, yang penting dosa tu aku tanggung dengan Efa dan Azie. <kau berzina threesome ke nok?” <– aku baru nak kata nok, ko kata dlu.

*larikkkkkkk bersama arep.

p/s : nok, jgn cita pasai makan² no la ni, aku tgh dok lapaq ni cheq oiii..

13 09 2008
love-n-hate

wahh!~~ ratu gitu… 🙂

**apakah dosa besar tu?? **gatai dagu…

13 09 2008
hidney

kim salam kat queen… i mean the cat. she or he?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: