Oh lemangku sayang….

9 09 2008

Haiyoh back to back kelas kato!!! Lepas tu siap ada kelas relief. Haiyohhh berlari kaedahnya hari ni. Tapi sekarang aku dah free sikit so bolehlah tengok-tengok blog kesayangan ni! Pagi tadi aku ada wardrobe malfunction. Vest yang aku nak pakai tu tiba-tiba pendek pulak. Ke sebab aku semakin tinggi? Tapi bukankah tumbesaran lelaki sampai umur 21 tahun saja? Tak tahulah, yang penting vest tu dah tak best nak di pakai. Mungkin juga sebab aku beli kat bundle kot?

Hari ni both class went well. Semalam, rupanya ada sorang student tak masuk kelas aku. Aku ingat dia absent, tapi rupanya dia ingat aku kunci pintu dan dia terus pergi lepak dengan Azie kat lab. Azie cakap student tu memang tak sukakan aku (tatau la dia benci ke tidak). Kalau benci, lagi bagus… 10 kali ganda aku bagi homework nanti.

Mana aku tak angin, dia dalam kelas suka bercakap… Bercakap pulak dalam bahasa ibunda tok nenek dia.. Kalau guna English takpe jugak…Kalau dia tak datang tu, budak-budak lain se-agama dengan dia tu pandai plak dok senyap. Maknanyaaa dia lah yang bermasalah, bukan aku. Cikgu pun ada jugak yang bermasalah tau, jangan ingat semua cikgu tu cerdik pandai aje. Kuat ponteng pun ada jugak tau!. Gitulah senario di sekolah, office politic memang gitu. Aku pulak jenis tak ambil pot, maklumlah aku ni guru pelatih ajeee. Lain la kau kerja tetap kat sini kan.

Kelas 4 bawah tu dah pandai baca doa lepas kelas dah. Selagi aku tak duduk pandai plak dia tak duduk dannnnnnnnnnnn yang paling penting, semua dah bawak buku. Masa aku mengajar tadi Su Allen call, aku tak perasan bila aku angkat, aku rasa salah tekan, dia terdengar aku mengajar. Terus dia sms:

“Garangnya ual mengajar. Kalau I, I berhenti sekolah taknak lah belajar dengan cikgu mental”

Sial! Cikgu mental ko kata aku. Itu tegas bukan mental. Kalau mental, aku akan MC setiap 2 hari. Itu baru mental! Senario biasa uals! Mr MC kaedahnya. The point here is, kalau tak tegas, kerja sekolah tak siap.. Kalau kerja sekolah tak siap, tak boleh buat indeks dalam file. Kalau takde kerja dalam file tu, means aku tak buat kerja. Duit haram tu uals!. Uals nak makan duit haram ke? Dinch? Kalau dinch, pandai-pandailah tunaikan tanggungjawab. Semua ni proses pembelajaran. Kita tak akan pandai buat kerja kita dalam masa yang singkat, semua perlu masa. Dalam proses tu pulak memang kita akan buat kesilapan, tu biasalah! lKalau tak buat silap itu bukan manusia dah kan.

Sekarang aku dalam kelas PK, lepak sini dengan Effa dan Kak Mas. Pukul 3 aku nak gi jumpa Dr H, penyelaras program aku kejap. Nak bincang pasal posting. Kalau boleh nak mintak di Kelantanlah, dah janji dengan ayah. Insya-Allah. Kalau dapat. Kalau tak dapat, kat mana-mana pun tak kisahlah.

Lepas balik dari kampus, rancangnya nak pergi pasar ramadhan lah.. Kali ni nak beli lauk-pauk lah pulak. Semalam aku beli KFC dan kuih-muih. Bosan tau makan KFC masa berbuka. So hari ni aku nak beli lauk-pauk. Makan hidang lah kali ni.

Teringin nak makan gulai ikan kering, lemang dan rendang lah………

Emmmmmmmmmmmm sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeee..

Nahhhh.. Khas untuk korang, terliur tak?


Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

6 responses

9 09 2008
areps

cikgu mental matik beli baju bundel pastu speku i yg beli pulak kann.. sentiup….

berhenti blogging terus. DQ

9 09 2008
thegossiplounge

Hahaha. I gurau je lah! I tahu u orang kaya tak beli bundle.
I ske bundle kadang2 je. Tapi layaklah sebab i miskin.
Kannnnnnnn

9 09 2008
hidney

hahaha best la citer ce’gu ce’gu ni. i pernah ga’ jadi ce’gu, tapi ce’gu sementara jer. ajar subje’ pendedekan moral buda’ darjah satu. one word… HARU BIRU!!! buda’2 tu sekor2 ta’ paham bahasa malay. cuma faham bahasa ibunda dato’ nene’ diorang jer. saya buda’ bari belajar la katanya kannnn…

nasib bae’ la cuma 3 bulan sajok. kalau ta’… kalau ta’ aper ek? hmmm… ngadu ngan ce’gu besar la

9 09 2008
Faisal Admar

haha cikgu mental! strict sangat ker? 😛
kalau strict sangat i pun larik! haha…

miskin yang layan g2000 dan apple products… not bad 😛

then yang tak mampu layan apple products dan g2000 kedana ker? 😛 life is unfair… haha

9 09 2008
adam

takpe ted, biar garang.. untuk kebaikan dia orang jugak

13 09 2008
love-n-hate

sedapnye lemang n rendang… jeles!~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: