Terima kasih, ibu!

6 09 2008

Yang pentinggggggggggggg Yusoffff Taiyobbbbbbbbbb kan Mimi??!!!!

Kadang-kadang rasa masa nak update blog, tapi kalau tak buat, this blog is merely like a diary to me, for me to jot down things that happened in my life. Semalam aku sampai di kampung pukul 6.30 petang, sempat singgah di pasar ramadhan. I was so tired. Maklumlah, paginya tu kerja, lepas tu terus gerak balik kampung. Kat pasar ramadhan tu pun best jugak, there are so masny foods to choose from, tapi perubahan paling ketara aku rasa, aku taklah nak beli semua benda. Dah tahu memilih. There is always tomorrow.

Semalam aku makan banyak! Best!

Sampai-sampai aje, ibu tengah siram bunga dan ayah tgh berkebun (macam biasalah) kat belakang rumah. I know he was soooo happy to see me! Masa berbuka we talk about work dan aku membebel sikit pasal dia suka minum air manis-manis. We talk about my work and the people I see, things I have to face in school. I told them that this is what I will be doing for a long,long time and they felt assured by it.

After a nice talk, aku urut ayah dan ibu and it strike me that my parents are in the phase. Fasa di mana ibubapa kita akan sakit-sakit, dah tua and they just want us to be OK when they are not there any more. Dwang nak tengok kita stabil, good job, good friends, savings etc. and I am heading to the right direction. I know they have good intentions towards me, they just want me to be OK. Selesa dengan kehidupan sekarang.

It strikes me too that, I will be taking care of them. Bukan nak kata my other siblings tak boleh harap, its just that, ayah has always favor me in every single thing. Of course he wants me to take care of him and ibu. Aku yakin, berapa banyak pun ayah dan ibu spent to my other siblings, they still want me here. Ibu pun dah cakap yang all of the property has been name transferred to us. We all had our share, but ibu is giving me a piece of land belakang Billion KB tu, which makes me jumping up and down just now hahaah!

Thanks ibu! Aku cakap dengan ibu yang Mazwan already bought a house somewhere in Pasir Puteh. Murah je monthly, RM500 aje. Then aku bagi hint lah by next year nak rumah jugak. She said OK. Harap-harap dapat posting di Kelantan lah.

Malam semalam, dalam penat-penat tu, sempat aku keluar dengan Su Allen dan Mimirinie. Gi makam colek. Sedap! But I wasn’t feeling well last night, pening sikit so aku makan sikit je. Malam ni aku nak gi belilah! Memang best! Just a while ago, Su called me up, ajak keluar petang ni pergi pasar ramadhan tapi aku nak pergi pasar ramadhan kat sini je lah. Kalau nak keluar pun a bit later tonight lah. Hari ni hari bersama parents. Then dia sms aku macam-macam, ada ke patut dia cakap aku makan cikmon! Hanjeng!!! I natural beauty OK!

I’m looking forward for my KB’s return to kampung. Banyak tempat nak beraya ke? Ko biasa lah kan nak pergi rumah KB ko kan! Tetap! Hmmmm petang ni nak gi pasar ramadhan lagi la! Hmmm.. Nak enjoyy. Oh ya.. Aku lupa aku letak mana as my first option utk borang posting dulu.. Rasanya Labuan. This time, aku letak Kelantan lah. It’s good to be home.

Better late then never!

P/S : I’m watching Anak Merdeka 1 on Astro Ria. Bob KU2 is sooooooooooooooooo cutee!!!!!! Apa pun, selamat berbuka puasa!!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

4 responses

6 09 2008
conan_skywalker

bnyak2 menda dlm entry ni, aku paling suka pisang ittew.
cantik & sdap mata memandang.
🙂

7 09 2008
Faisal Admar

hmm… dalam pic tu sape? ted ke? cute jek… hehe.. sedap kan tgk lauk pauk tuh!

7 09 2008
bluecrystaldude

wah..bes nye buka puasa kat rumah 🙂

7 09 2008
love-n-hate

jelesnyer… banyaknye lauk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: