Aku nak posting jauh, ibu pulak tak sihat

5 09 2008

Macam headline suratkhabar lagi ke Mimi? Ini headline Mastika! Kan!! Yang penting balik kampung bawak kerja!!

These past few days, nothing has gone my way!! Actually, it was an excellent day.  I got up and took care of my morning routine, even though I kind of groaned about the whole idea while I was still laying in bed. Aku paling malas nak buat LP ni. Panjang sangat!! Bosan!! Tapi minggu ni I did great in class!

I was fierce!! Not even  the people who evaluates me tried to jump onto me. Sorry dear, as I said, you want some bitch ass lesson plan, I’ll give you one hell of a lesson plan, plus a whole proof of a guarantee from my students. Terus kau delete comments, then right another comment on top of it ya? Pandai pun! Jangan main-main dengan iols!

Seperti biasa, aku mengamuk semalam dengan both of my class  sebab ada yang tak bawak buku teks. Pandai pulak dia pergi curik buku kawan dia kan. Horror ke kalau aku mengamuk? Lepas tu aku bagi homework dengan banyakkknyaaaaaaaaaaaaa!! Sampai dwang mengadu dengan Azie dan Azie cakap dengan aku! Hahahahhaa!

Kesian? Kesian?????????????? Sorry!! Kesian apa kesian!? Sapa nak kesian dengan aku?? Aku ni dengan pensyarah nak datang buat penyeliaan minggu depan. I can’t took my chance! Tak boleh bagi muka nih, kang dwang buat perangai, nanti tak dapat A (wahhh lulus pun dah cukup baek, berangannnnnnnnn nak A, leh gi mampos).

Leceh laaaa sekarang ni aku kena isi borang posting balik secara online! Menyusahkannnnnnnnnn!!!!!! Aku paling bengang kalau orang Melayu lembap buat kerja! Semua menyusahkan hidup akuuuuuuuu ajee!!! Dahlah kena buat online lepas tu kena print dan anto ke pejabat pulak!! Heyyyyyyyyy kau ingat aku dok sebelah fakulti ke??? Cilakeeeee………………………. Nampaknya aku terpaksa lepas geram pada student aku laaaa!!!

Sekarang ni, the trick is, don’t smile, be strict on homeworks and give a hell load of em!! Then, they would not have anytime to even look up while in class. Baaaaaaaaaagggiiiiiiiiii kerja banyak-banyak sampai tak cukup nafas! Kalau aku tahu this trick works, I would’ve done it trillion months ago!!!! Huh.. Tapi takpe lah because this is a learning process and I’m having fun as always. Cuma bulan pertama tu aje, nak dapat rentak. Aku rasa semua cikgu pelatih setuju dengan cara ini. Student sekarang kalau dia tinggi suara dan kita tinggikan suara, maka huru hara lah kelas, tak akan ada sapa menang.

Tapi kalau ko senyapppppp jeee.. Dwang akan malu sendiri (wah aku bagi tips ni sapa yang baca blog aku ni??!). Lantaklah.

Hari ni aku plan nak balik kampung lah. Lagi pun ayah dah discharged from the hospital dan aku pun dah bosan berbuka sorang-sorang. Aku benci tengok muka Janice, anak-anak dia dan anjing dia tu! Bosan bosan bosan! So I’m going back today to my parents!! Aku drive aje lah sebab kalau nak took a flight, FireFlyz punye flight semua ganggu hari aku kerja (Jumaat, 11.30am) dan kena balik Ahad, awal pgi plak tu.

Buat rugi aku jeee!!! Rugi duit dan masa. Masa tu la rugi sangat, duit tak kisah mana. Hmm… Nasib baik semalam Effa sudi laaa lepak dengan aku kat Gurney masa berbuka, best skit.. Kalau takkkkkkkkkkkk, mati kutu kat rumah.Tapi aku melantak kat umah dulu tak tahan lewww!

I hate penang and I can’t wait to get the fuck out of here!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

3 responses

5 09 2008
areps

I SIMPATI… 😦

5 09 2008
love-n-hate

hmm… tak payah la posting jauh… 🙂 kalau nak jugak… air asia kan ade!

7 09 2008
Faisal Admar

adus! 1 penang tp tak pernah jumpa kan? haha jom lah gath sekali dengan axim! nak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: