Updated! Sentiada

28 08 2008

Update.

Seronok pulak aku sembang dalam BI ni. Not bad kan? Takde lah teruk sangat aku meluahkan perasaan dalam BM ni.. Lagipun aku ni mulut budu, cuma kadang-kadang je berangan mulut cheese. Tapi takpelah, janji aku tak kacau orang kan..! Cheese ke, budu ke… Tak kisah asalkan aku sedar diri.. Sesetengah orang tak sedar diri dah makan nasik berangannnnnn makan pizza hari-hari. Sekali sekala boleh la ual, kalau selalu sangat tu dah apa kes??! (wahh aku kutuk diri sendiri ke ni? Sebab dah 3 bulan blog ni bernyawa, sepatah full entry pun aku belum tulis dalam BM sepenuhnya).

Semalam (dalam tengah sakit gastrik tu), aku ada meeting dengan staff yang lain. Walaupun aku pelatih, tetapppppppppp laahhh aku kena masuk dalam meeting tu. Faizul tak ada sebab balik kampung, isteri nak bersalin kaedahnya. So aku macam biasa lah akan duduk dengan Kak Mass, kakak kesayangan tuuu and the meeting was held for about 2 hours la jugak, termasuk meeting utk staff Islam untuk Bulan Penghayatan Ramadhan.. Sebenarnya temanya lain cuma aku malas nak tulis nanti ramai pulak tahu aku kat mana (aku pun tak tahu kenapa aku cakap gini, cuma being anonymous tu memang seronok)…

To be frank, I am not all super pious in terms of religion, but I do what I was told to do as a Muslim. I know what is right and what is wrong and I tried my best to be a good Muslim. However when it comes to certain parts, the responsibility and involvement  in a Muslim activities does makes me nervous.

I guess Ustazah memang faham aku macam mana so she paired me with the super cool Kak Zai to handle the Radio Ramadhan session, on Friday, 7.00 to 7.30 am. Tuuuuuuuuu diahhh terlobpong aku masa kena brief tu… Tapi in a good way la kan! Belum lagi Ustazah habis cakap aku dah diseru macam-macam idea.. Rasa macam buat presentation meletop-letop pulak kan?! Jadi, esok aku akan cari few students untuk ditanya samada nak ke tidak jadi DJ sepanjang bulan Ramadhan (matila Radio Ikim akan ku curik ideamu). The idea was to play few surah and then lagu nasyid la… One week before raya, we’ll play lagu raya! I have few things in mind about the scripts, especially nak bagi peringatan utk student Melayu supaya jangan berani memesan makanan kepada student bukan Melayu.. SPY KAMI SENTIADA MEMERHATIKAN ANDA. SENTIADA = SENTIASA ADA. Kuikuikui!

Ted Baker

Advertisements

Actions

Information

4 responses

28 08 2008
hazel

lepak sini for the first time..

28 08 2008
arep

hahaha.. IKIM ku curi ideamu tu buat i gelak guling2

28 08 2008
a@ron

You are a teacher?
But you look so young?

29 08 2008
axim

selamat menyambut ramadhan!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: